Sansüre karşı yürüdük

Manşet, Telekom kategorisinde Tem 19th, 2010 tarihinde admin tarafindan yayinlandi.

17 Temmuz Cumartesi günü İnternet sansürlerini protesto eden yaklaşık 1.000 kişilik bir grup Taksim’de yürüyüş düzenledi.

Sansur Yuruyusu from Noete.com on Vimeo.

Bundan yaklaşık 1 ay kadar önce inetd (internet teknolojileri derneği) – LKD (Linux Kullanıcıları Derneği), netdaş, sansüresansur, korsan partisi oluşumu, alternatif bilişim, sansüre karşı ekşi sözlük zirvesi ve bobiler gibi gruplar Kadir Has Üniversitesi’nde bir araya gelerek “Internette Sansüre Karşı Ortak Platform” toplantısı yapmışlardı.

Google ve YouTube engellemelerinin yanı sıra, sansür baskısına karşı birlikte neler yapılabileceğinin tartışıldığı bu toplantıda çıkan ortak kararlardan birisi de bir protesto yürüyüşü düzenlemek ve “sokağa inmek” yönündeydi. Yürüyüşün kesin tarihi kısa süre önce belirlendi ve “sansüre karşı yürüyüş” eylem 17 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirildi.

No related posts.

Leave a Reply

Giriş / IPHaber içerik yönetimi Wordpress ile yapılmaktadır.